28 Kasım 2014 Cuma

Meksika İkinci Gün (Teotihiucan)

Güney Amerika'da herşeyin başladığı şehir. Efsane Teotihuacan ya da Meksika'lıların söylediği şekilde "Piramides" ya da piramitler.

Fazla ansiklopedik bilgiye girmeden kısaca şehirden bahsetmek gerekirse; Meksiko City'nin 45 km kuzeydoğusunda arkeolojik bir bölge. Ancak kilometrenin o kadar olması sizi yanıltmasın gitmek yaklaşık 2 saat sürüyor. Elbette hem kalabalık bir şehir hem Güney Amerika şehri olunca trafik kaçınılmaz oluyor. Dolayısıyla önlemi ona göre alıp gitmekte fayda var. Gitmek için turlara yazılmak ya da taxi kiralamak gerekiyor ya da araba kiralanabilir. Bütçe ve zamana göre hepsi mümkün.

Biz taxi kiraladık gidiş geliş ve 5 saat toplam süre alan seyahat için 275 usd ödedik.

Şehirde şu an ayakta kalan Güneş piramiti, Ay piramiti ve Ölüler yolu mevcut. Aslında hikayesi geçmişi ve beklentiler kadar muhteşem bir izlenim bırakmıyor ancak piramit dünyada üçüncü büyüklükte ve şehrin önemi açısından mutlaka ziyaret edilmesi gerekiyor

Şehirin ana girişi bu şekilde. Buradan yaklaşık 500 m yürüyüsle Güneş piramitine ulaşmak mümkün. Ancak ulaşınca iş bitmiyor ve tırmanma faslı başlıyor ki dik merdivenle 80 metre yüksekliğe tırmanmak pek de kolay olmuyor

Piramitin ihtişamı gerçekten müthiş, MO 100 yılında inşa edilmeye başlanan bir şehir için oldukça şaşırtıcı bir eser.Şehir en yüksek ve şaşalı zamanını 550 yıllarında yaşamış.O dönemlerin Amerika'daki en büyük şehriymis.
Pyramid of Sun

Düz duvara tırmakmak tabir edilen durumdan hallice bir tırmanış bizi bekliyor.

Pyramid of Sun, summit

Ama sonunda ulaşılan manzara muhteşem



Teotihuacan Moon Pyramid
İki piramiti birbirine bağlayan ölüler yolu. Zamanında burası aktif ticaretin yapıldığı veya kralların anı ve şanıyla yürüdüğü bir yer olsa gerek. Simdilerde turistlere hatıra fotografı sahnesi olmuş durumda. Acaba bir gün Ak-saray'da aynı durumda olur mu

Teotihuacan Dead Road
 Şehir tam olarak etnik kökeni çözülememiş olarak günümüze gelmiş Tahmin edilen Nahua ve Mayalar tarafından ikamet edildiği ve bölgesel olarak şehir-devlet olarak güç kazandığı.Azteklerin medeniyetlerini kurarken buradan esinlendikleri kesinlik kazanmış durumda ancak b urası hiçbir zaman Aztek şehri olmamış. Onlar medeniyetlerini bugunku Meksiko City olan Tenotitlan şehrinde merkezi olarak kurmuşlar ve geliştirmişler.

Günümğüzün kalan kısmına sadece cumartesileri kurulan San Angel semtindeki çarşıda devam ediyoruz. Daha önce Buenos Aires'de gördüğüm San Telmo antika çarşısı kadar etkili olmasa da görülebilecek bir pazar. Cumartesi günü için hoş bir faaliyet olabilir.


Yerler parke, nezih bir ortam ve ulaşılabilir sanat eserleri, folklorik ürünler ve küçük bir antikacılar çarşısı. Güzel bir öğleden sonra geçirmek icin ideal ortam.
San Angel   







San Angel market, mexico city
San Angel, Mexico City




Ertesi sabah erkenden Guatemala uçuşumuz var Mexico City faslını kapatıyoruz, bir dahaki sefere kadar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder